סיפור גבורה כזה לא שוכחים: הכול על קורותיו של רפי אדרעי ז"ל

הסיפור של החייל רפאל אדרי הוא סיפור אשר מגלם נחישות ואומץ לב בזמן תקופה מורכבת וקשה בתולדות עם ישראל כמו מלחמת יום העצמאות. הטוראי הצעיר ראה בשירותי הצבאי כחלק משירות משמעותי אשר נועד לא רק להגן על המולדת אלא גם לחזק את בני העיר בה נולד וגדל צפת, כאשר מאז מותו בשנת 1948 ממשיכים בני משפחתו להנציח את זכרו באמצעות שורה של פעילויות. בסקירה הבאה תוכלו גם אתם להכיר את קורותיו של לוחם הפלמ"ח רפי אדרעי.

לוחם הפלמ"ח שלא היסס להילחם למען המולדת

רפי (רפאל) אדרעי הוא בן למשפחה שורשית ובעלת 10 דורות אשר הייתה ידועה בעיר צפת כמשפחה ערכית ובעלת מוסר גבוה. מוסר העבודה הגבוה של משפחת אדרי הגיע לידי ביטוי גם כאשר רפי היה נער צעיר אשר בחר לעזוב את בית הספר, ולהצטרף לעבודה בשביל לסייע בפרנסת בני משפחתו. בסיום הלימודים שלו רפי אדרעי הצטרף לתנועת הנוער העובד והלומד, ואף לקח חלק פעיל בתור אחד מראשי התנועה, כל זאת תוך שהוא ממשיך לעורר השראה ונערים ונערות בעקבות סיפור גבורה אשר מצליח עד היום לרגש ולעורר השתאות. הוא עלה על גג של בניין בעיר צפת ותלה שם דגל ישראל מאולתר אותו מצא באחת הבתים, כחלק מעידוד של בני העיר לאחר עזיבתם של השלטון הבריטי ורגע לפני פרוץ מלחמת יום העצמאות.

שירותו הצבאי כלל מגוון רחב של תפקידים משמעותיים אשר כללו בין היתר מומחיות רבה בסליקה של נשקים, מפקד כיתת העתודה וכן הצטרפות לחיל הרגלים, במסגרת של חייל בפלמ"ח. שירותו היה רצוף בקרבות אשר כללו גם שיטות לעבר שטח האויב, כל זאת תחת סיכון חייו. החייל האמיץ מצא את מותו בתאריך 28.7.1948, בעקבות קליע שחדר לעורפו בזמן הפגה מצרית באזור משלטי חלוצה. מאז מותו פועלים בני המשפחה לטוב הנצחה המתבצעת במסגרת של פעילות חברתית – עמותת אחינועם.

 

 

עמותת אחינועם –  ממשיכים את המורשת

עמותת החינוך היא עמותה חברתית אותה הקימו בני הדור הממשיך אשר כוללים בין היתר את רפי הדריי הנקרא על שמו של אחיו של אביו, משה אדרעי וכן איל אדרעי. העמותה מתמקדת בצמצום פערים בחברה הישראלית וכן דאגה לדור העתיד, כאשר הייחודיות של העמותה מגיע לידי ביטוי במסגרת של פעילויות חברתיות בעלות משקל משמעותי על יצירה של שינוי בחברה הישראלית, ובאזור הפריפריה בפרט. רפי אדרעי עמותת אחינועם להנציח את זכרו של דודה משפחה באמצעות פעילות חברתית הכוללת בין היתר שיפוץ של ספריה בעיר צפת בה נולדו וגדלו כל בני המשפחה, קידום של חינוך מוזיקלי בעיר, תכנית ליווי פרטנית המיועדת לנוער בסיכון ואשר מאפשרת להם לקבל תכנית בהתאמה אישית שנועדה לסייע להם החל מלימודי התיכון ועד השתלבות בשוק התעסוקה. העמותה זוכה לתמיכה גורפת מצד הרשויות כמו הרשות המקומית וכן גורמי החינוך, כל זאת בזכות עשייה חברתית נרחבת המתבצעת מכל הלב וללא כוונות רווח.

לסיכום

מלחמת יום העצמאות גבתה את חייהם של אלפים מטובי בנינו, כאשר אחד מהם היה רפי אדרעי. מי שנולד וגדל בעיר צפת ולקח חלק פעיל בהגנה של היישוב אבל גם במרקם החברתי נהרג כאשר הוא בן 24, אולם זכרו ומורשתו נשארת חקוקה עמוק בליבם של בני משפחה כמו גם חבריו אשר פועלים למען הנצחת שמו, באמצעות קידום של עמותה חברתית ופורצת דרך כמו עמותת אחינועם.

נגישות