מעוניינים ללמוד רפואה בארה"ב? כל מה שצריך לדעת

ללמוד רפואה בארה"ב

לימודי הרפואה בישראל נחשבים ליוקרתיים ודורשים ממוצע בגרויות ופסיכומטרי גבוהים מאוד. מסיבה זו רבים מעדיפים ללמוד באוניברסיטאות בחו"ל, כאשר במדינות מסוימות תנאי הקבלה נמוכים יותר.

עם זאת, המעוניינים ללמוד רפואה בארה"ב צריכים לדעת שגם שם קשה מאוד להתקבל ללימודי רפואה, ולמעשה רק שני אחוז מהסטודנטים לרפואה בארה"ב הם סטודנטים זרים, והתחרות על כל מקום קשה מאוד. על קבלת אשרת כניסה לארה"ב, תהליך הקבלה, ראיון בשגרירות ועוד בכתבה שלפניכם.

תנאי הקבלה ללימודי רפואה בארה"ב

תנאי הקבלה ללימודי רפואה באוניברסיטאות בארה"ב משתנים ממוסד למוסד, אך ישנן דרישות בסיס המשותפות לכלל המוסדות: זכאות לתעודת בגרות בממוצע גבוה, זכאות לתואר ראשון בממוצע גבוה ומעבר בחינת TOFEEL הבוחנת את רמת האנגלית של המועמדים.

אם עמדתם בתנאי הקבלה הבסיסיים, יש לעבור ראיון בפקולטה לרפואה של אחת האוניברסיטאות. כמו כן, צריך לעבור מבחן MCAT הבוחן את רמת הידע ברפואה ובמקצועות מדעיים ולהכין המלצות עליכם.

התקבלתם? יש לדאוג לוויזה

החלק המאתגר בכניסה ללימודי רפואה הוא להתקבל ללימודים. לצד זה, נלווה התעסקות ביורוקרטית לא פשוטה – הוצאת ויזה לארה"ב, וזאת משום שאזרחי ישראל לא יכולים להיכנס לארה"ב ללא ויזה. תהליך הוצאת ויזה עשוי להיראות ארוך ומייגע, אך אם עובדים באופן מסודר בהתאם לשלבים הנדרשים אפשר לעבור את זה בשלום.

איזה ויזה נדרש להוציא?

בהכללה, קיימים שלושה סוגי ויזה שניתן להוציא כשרוצים להיכנס לארה"ב:

ויזת מבקרים:

ויזה עבור תיירים שמעוניינים להגיע לארה"ב למטרות נופש ובילוי. כאמור, ויזה זו רלוונטית לתיירים ופחות למי שמעוניינים לשהות מספר שנים בארה"ב לצורך לימודים.

ויזת עבודה:

סוגי ויזה המאפשרים שהייה ממושכת בארה"ב ומאפשרים לעבוד ולהתפרנס בה ללא קבלת מעמד אזרח. ישנן סוגי ויזה המאפשרים עבודה מלאה ללא מגבלות, לעומת אחרים ששמים מגבלות מסוימות כולל תקרת שכר.

ויזת הגירה:

קטגוריה רחבה של ויזות המאפשרות לגור, לעבוד וללמוד בארה"ב. הוצאת ויזת הגירה היא לא עניין פשוט, בעיקר בימים בהם ארה"ב מקשיחה את תנאי קבלתה. לימודים אקדמיים היא אחת הדרכים לקבל ויזת הגירה, ולכן זוהי הויזה הרלוונטית עבור מי שמעוניין ללמוד רפואה בארה"ב.

כיצד להוציא ויזה לארה"ב?

תהליך הוצאת ויזה עשוי להיות ארוך ומתיש, אך אם תעבדו מסודר ונכון תוכלו לעבור אותו ולהגביר את הסיכויים שתקבלו את הוויזה. תהליך זה מתחיל במילוי טופס בקשה לויזה וקביעת ראיון בשגרירות. לפני שאתם מגיעים לראיון, חשוב לאסוף את כל המסמכים הנדרשים: דרכון בתוקף, מסמכי זיקה לישראל כגון תלושי משכורת, תשלומי חשמל / מים / ארנונה וכו', חוזה שכירות וכדומה – כל אלו מסמכים המוכיחים שמרכז חייכם בישראל. בנוסף יש לאסוף מסמכים הקשורים לשהייה המתוכננת בארה"ב כגון מכתב קבלה לפקולטה וכדומה.

כך תעברו את הריאיון בשגרירות

השלב החשוב בהוצאת ויזה הוא הריאיון בשגרירות ארה"ב בישראל וזהו השלב שרבים נופלים בו. כדי הצליח, חשוב להקפיד על הכללים הבאים:

אספו והביאו את כל המסמכים הדרושים

כתבנו כבר ונדגיש שוב – הביאו את כל המסמכים שאתם נדרשים להציג. כל מסמך שתשכחו יוריד את הסיכוי שתקבלו את הוויזה, ואם יש ספק לגבי מסמך מסוים הביאו אותו בכל מקרה.

שפת גוף בריאיון

בחינת שפת הגוף היא אחת הדרכים של המראיין לראות אם אתם אנשים אמינים שלא ינצלו לרעה את הוויזה. שמרו על ידיים חופשיות, ענו בענייניות ואל תתחכמו או תתחמקו משאלות. אל תשדרו סגירות ואל תגעו בפנים בזמן הריאיון – זה סימן לחוסר כנות.

שימו במרכז את הלימודים האקדמיים

לימודים אקדמיים הם סיבה מצוינת לקבל ויזה – שימו אותם במרכז כאשר אתם מציגים את מטרת בקשת הוויזה.

נגישות